dilluns, 12 de març del 2012

Mal, senyor Rivera, em fa mal

Les declaracions del senyor Albert Rivera sobre la sentència del català, m’han fet mal. Si les hagués dit un neci, no n’haguera fet ni cas, però el senyor Rivera és un llicenciat a qui sólo le importan las personas.
Algú recorda els fundadors d’aquest grupuscle polític? Allà pel 2006, membres del Foro Babel, intel·lectuals d'esquerra contraris a la política de normalització lingüística, va proclamar el seu manifest. Hi havia Albert Boadella, Francesc de Carreras, Félix de Azúa, Arcadi Espada i Xavier Pericay. On són ara tots aquells venerables dinosaures? No crec ni que es dignin a militar a Ciutadans. Senzillament, com a progenitors immorals, després del part, van abandonar la partera deixant el seu fruit en mans de gestors arribistes i trepes, entre els quals va destacar l’Albert Rivera, antic militant pepista. Ja aleshores vaig escriure sobre la retirada d’aquells excelsos fundadors i vaig fer de profeta: la vaig clavar. Ara, qui fa de profeta és el senyor Rivera i ens diu que el nostre sistema d’ensenyament té els dies comptats. I ho fa amb el desvergonyiment que proporciona la ignorància i l’estultícia de la seva joventut estúpida, de la seva ambició política i, perquè no, des del seu odi profund al poble de Catalunya. Ja no em queda res més per pensar que hi ha mala fe, no en les paraules, que fóra disculpable atenent la ignorància, sinó en el pensament. I no descontextualitzo: el senyor Rivera ha dit el què ha dit i prou.
Per acabar-ho d’adobar, només cal escoltar les declaracions de la senyora Consuelo Santos Neyra al Matí de Catalunya Ràdio, comparant el tracte que es dóna al castellà amb el que rebien els negres dels anys setanta als EEUU. Cuca Santos, madrilenya, 42 anys, militant del PP té la barra de dir que la seva actitud no és política i presumeix de tenir el nivell A de català (és el primer que diu a totes les entrevistes). El nivell A són les beceroles de la llengua i no contempla l’expressió escrita. La senyora Cuca diu que no habla catalán porqué no se siente cómoda. Aquest és el sostre d’aquests paladins de la justícia.
Però tornem al senyor Rivera, aquell a qui “no le importa qué lengua hablas”, el profeta de la llengua. Les seves paraules són ofensives per mi i per tots aquells que vam haver d’aprendre la nostra llengua materna a la clandestinitat. Que potser no sap que escriure Vic en lloc de Vich era pena de clatellada i presó?
Pobre senyor Rivera. Em permetré una petita llicència amb la frase de Francesc Pujols: “La llengua catalana rebrota sempre i sobreviu als seus il·lusos enterradors”. No es faci il·lusions don Albert, no es faci il·lusions. Per molt despullat que vagi, se li veu la ploma.